2009. január 25., vasárnap

Betyáros

Betyáros:

1 csomag lebbencs tészta
4-5 krumpli
kb 1 kanál zsír
só, bors ízlés szerint
(esetleg ételízesitő)

A krumplit meghámozom, karikára vágom és félreteszem. A zsírt megolvasztom, a lebbencset kisebb darabokra tördelem és megpirítom. Akkor a legjobb, ha a tészta már jó barna, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Ha a tészta megpirult hozzáadom a krumplit, ízesítem és annyi vízzel, hogy a tésztát és a krumplit ellepje fedő alatt főzöm. Gyakran kavarom, ha szükséges a vizet pótolom. Kevés vízzel kell főzni, hogy teljesen el tudja főni a levét. Ha a krumpli és a tészta is megfőtt, akkor fedő nélkül addig főzöm még, hogy a levét elfője.
Nyáron dinnyével együtt tálalom. Télen általában befőttet adok mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése