2009. január 27., kedd

Brassói 1.

Brassói csőben sütve
70-80 dkg hús (sertés lapocka vagy comb, vagy pulyka felső comb)
30 dkg borsó
1 fej fokhagyma


köménymag
majoránna

1 kg krumpli

kevés olaj (napraforgó)


Veszek egy szép darab combot, kb. két centis kockákra (csíkokra) vágom, kevés olajon fehéredésig pirítom. Ha már kifehéredett a hús sózom, borsozom, felöntöm kevés vízzel, bőven teszek bele fokhagymát (apróra vágva), és kevés (egy csipet) egész köményt, meg egy csipet őrölt majoránnát. Fedő alatt puhára párolom. Ha a hús félig megfőtt, akkor hozzáadom a borsót.
A krumplit meghámozom, hasábra vágom. Egy tűzálló tálba (vagy tepsibe) kevés olajat öntök. (Napraforgó olajat, de van olyan is, hogy zsírral készítem). Rárakom a krumplit, sózom, borsozom, alufóliával jó szorosan lefedem. 200 fokon sütöm. Ha a krumpli megpuhult, a fóliát levéve még egy kicsit pirítom. Ekkorra már jó a brassói is. A húst és a krumplit egyenletesen elosztom a krumpli tetején, és összepirítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése