2009. január 27., kedd

Csokis süti a mikróból

Csokis süti mikróban

10 dkg csokoládé
15 dkg margarin
3 egész tojás
fél dl tej
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál rum (el is maradhat)
maréknyi apróra vágott dió
10 dkg sütésálló lekvár apróra vágva



A csokit a margarinnal felolvasztjuk. (Lehet mikróban is - alacsony fokozaton kb 3-4 percig; illetve a hagyományos gőzölős megoldást is választhatjuk) A tojásokat a tejjel gyengén fölverjük, és a csokis margarinhoz adjuk. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, a cukorba a vaníliás cukrot és a csokis masszához keverjük őket. Hozzáadjuk a rumot, az apróra vágott diót és lekvárt. Szilikon formába öntjük és 600 Watton 9-10 percig sütjük, illetve addig, amíg kész nem lesz. (tűpróba)
Ha mikróban sütünk, akkor a sütési időhöz az állási időt is hozzá kell számolni! Tehát ha 10 percig mikróztam, akkor 5 percig pihentetem a sütit, mielőtt megnézném.
Tűpróbához én spéci Tupperwarés műanyag tűt használok, de bármilyen más műanyag eszköz is megteszi. A fém eszközök károsíthatják a szilikon formákat.

Természetesen ez a recept is süthető hagyományos sütőben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése