2009. január 25., vasárnap

Csöröge

Csöröge:

5 tojás sárgája
35 dkg liszt
csipet só
cukor ízlés szerint (1-2 evő kanál)
annyi tejföl, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk
(kb egy dobozzal)
porcukor

sütéshez kb 1 liter olaj



A hozzávalókból leves tészta keménységű tésztát gyúrok. Két részre osztom, vékonyra nyújtom, és csöröge metszővel darabolom. A klasszikus csörögéket középen párhuzamosan bevágják, a réseken áthúzzák a tésztát, így érdekes alakzatokat, és ropogós tésztát kapnak. Nálunk azonban a "párnácskák" a kapósak, ezért én nem szoktam megcsavarni. Bő, forró olajban sütöm. Papír törlőre szedem ki, cukrozom, majd átrakom a tálra és a másik oldalát is meghintem porcukorral.

Úgy lesz párnácska a csörögéből, hogy nem vagdosom be a közepét. Ilyenkor a forró olajban felfújja magát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése