2009. január 25., vasárnap

Fehércsokoládéleves gyümölcsnyárssal

Fehércsokoládéleves gyümölcsnyárssal


Hozzávalók:

3 dl tejszín
3 dl tej
150 g fehér csokoládé
2 ágacska rozmaring (én ezt kihagytam)
1 csapott evőkanál búzakeményítő (mivel itt nem lehet kapni, én egy csapott ek. liszttel helyettesítettem)
idénygyümölcs

A tejszínt a tej felével és a rozmaringgal forrni tesszük, közben a keményítőt csomómentesen feloldjuk a maradék tejben. Ha forrni kezd a tejszín hozzáadjuk a keményítőt. és pár perci alatt folytonos keverés mellett besűrítjük. A tűzről levéve beletördeljük a csokit, és addig kavargatjuk, míg teljesen fel nem olvad benne.
Fedő alatt hűtjük kicsit.
A gyümölcsnyárshoz az idénygyümölcsöket egyforma darabokra vágjuk, és váltakozva felhúzzuk a bambusznyársra (vagy kihegyezett hurkapálcára)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése