2009. január 29., csütörtök

Frankfurti leves

Frankfurti leves:
1 kis fej kelkáposzta
4 virsli

bors
egész kömény
majoránna
1 evőkanál liszt
1 kis pohár tejföl (kefir)

A kelkáposzta külső leveleit leszedem. Félbevágom, a torzsát kivágom, majd vékonyan felszeletelem. Szűrőbe téve alaposan megmosom. Egy nagyobb fazékba rakom. Felöntöm annyi vízzel, ami egy jó ujjnyival ellepi. Sózom, borsozom, egy nagy csipet egész köménymagot és egy kis csipet majoránnát adok hozzá. (Észrevettem, hogy mostanában mindenbe teszek egy pici majoránnát) Ha a káposzta megfőtt, hozzáadom a karikára vágott virsliket. Elkészítem a habarást (1 dl víz, 1 evőkanál cukor, 1 pohár tejföl/kefir), alaposan összerázom, és a leveshez adom. Ezután még 5 percig forralom a levest.
Ha túl sűrű a leves, akkor a habaráshoz több vizet adok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése