2009. január 25., vasárnap

Galuska

Galuska:
1 tojás
annyi liszt, amennyit felvesz
kevés víz
(Ha levesbetét lesz a galuska, akkor fél dl; ha köret, akkor valamivel több víz)

A tojást egy mély tálba ütöm, hozzáadom a vizet, és annyi lisztet amennyit felvesz. (No, ettől a mondattól kaptam kezdő szakácsnőként frászt. Szóval annyi lisztet, hogy jól kavarható, de még éppen nem folyós tésztát kapjunk.) Simára keverem a galuskatésztát és egyenesen a levesbe szaggatom nokedliszaggatóval.

Ugyanígy készítem, ha paprikás mellé adom köretnek, csak akkor nagyobb mennyiségben (több tojásból), és nem a levesbe szaggatom, hanem forrásban lévő sós vízbe. Ha megfőtt leszűröm, tálba borítom, hideg vizet engedek rá egy pillanatra, újra leszűröm. Így nem fog összeállni a galuska, és szép fehér marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése