2009. január 29., csütörtök

Grízes tészta:
1 csomag (500 g) fodros laska
1 evőkanál olaj
2-3 púpos evőkanál búzadara
kevés víz
baracklekvár

A tésztát a szokásos módon megfőzöm. Míg a tészta fő, addig megpirítom a grízt. Egy nyeles lábasban az olajon addig keverem, míg megpirul. Vigyázni kell vele, mert nagyon hamar lekapja. Ha sötét rántás színű, akkor elzárom alatta a lángot, és kevés, (úgy fél dl) vízzel meglocsolom, majd lefedve állni hagyom pár percig. Ezután a grízt villával széttördelem, hogy ne legyenek benne összeállt gombócok. A tésztát leszűröm, és összekeverem a pirított grízzel. Tálaláskor adagonként egy kanál házi baracklekvárral megkoronázzuk.

3 megjegyzés:

  1. ez egy jo recept s nagyon finom...yammy

    VálaszTörlés
  2. :)
    Szerintünk is nagyon finom! Örülök, hogy neked is tetszik!

    VálaszTörlés
  3. köszi végre sikerült a te recepted alapján jó grízes tésztát készítenem

    VálaszTörlés