2009. január 27., kedd

Kacsasült

Hozzávalók:
1 kacsa sütnivaló részei:
mell (négybe vágva)
szárnytő (2 db)
comb (2 db)
farrész
bőr kb 1x1 cm-es darabokra vágva
háj
1 fej fokhagyma


A húst, a tepertőnek való bőrös részt és a hájat egy lábasba raktam, lefedtem alufóliával és a sütőben egy óráig pároltam. Ezután a fóliát eltávolítva sütni kezdtem. Egy újabb óra múlva a zsír nagy részét leszedtem, a húst bőven meghintettem fokhagymával és tovább sütöttem, amíg ropogósra nem pirult. Amikor a pecsenyét tálra szedem, akkor sózom. A sült fokhagymákat a hússal együtt tálalom. A tepertő általában kicsit tovább sül, mint a hús.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése