2009. január 25., vasárnap

Kavart pite


Kavart pite:
5 tojás
kb 1,5 l tej
kb 70 dkg liszt
egy nagy csipet só
kb 5 evőkanál cukor
zsir

A kavart pite legjobban a palacsintához hasonlit. Anyósom szerint: "Úgy kell késziteni, mint a palacsintát, csak annál sűrűbbre kell kavarni a tésztát." Ezután a tésztát zsirozott tepsibe merjük - olyan 7-8 mm vastagságban -, majd olvasztott zsirral meglocsoljuk a tetejét. Előmelegitett sütőben sütjük, amig szép piros nem lesz a teteje. A tészta felhólyagosodik, ilyenkor nem kell pánikolni, ez természetes, azt mutatja, hogy minden rendben van! A hólyagokat villával szoktam kiszúrni. Ha megsült, még a tepsiben egyenlő nagyságú téglalapokra vágom, és kiszedem. Nem igényel sem lekvárt, sem porcukrot! (bár el nem rontja egyik sem)

A receptben megadott mennyiségből 3 nagy gáztepsi kavart pite sült!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése