2009. január 25., vasárnap

Krumplileves (tótosan)

Krumplileves

3-4 nagy krumpli
Annyi darab füstölt kolbász, ahány embernek főzzük
Egy szál sárgarépa
Egy szál petrezselyem
Egy babérlevél
só, bors izlés szerint
Annyi tojás, ahányan esznek belőle
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl



A krumplikat meghámozom, apró kockákra vágom. A zöldséget és a répát is hámozom, hosszában négybe vágom. A krumplit és a zöldséget a babérlevéllel és kb 1-1,5 l vizzel főzni teszem. Sózom, borsozom.
Ha már majdnem megfőtt, hozzáadom a kolbászdarabokat. Mikor megfőtt behabarom (1 dl viz, 1 ek liszt, kb 2 dl tejföl; csomómentesre keverem, ill. rázom a Mix-fixben). A legvégén személyenként egy-egy tojást buggyantok bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése