2009. január 25., vasárnap

Lencseleves

Lencseleves:
1 csomag lencse
1 közepes hagyma
1 babérlevél

füstölt kolbász/virsli
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál 10%-os ecet

1 csomag lencsét kiválogatunk (mint a babot), és beáztatjuk pár órára. (A beáztatás elmaradhat, a lencse hamar fő, akkor is, ha nem lubickolt előtte vízben.) Fontos hogy nagyobb fazékba tegyük főni, mert főzés közben duzzad. Én szoktam belerakni 1 babérlevelet, 1 fej hagymát egészben és egy evőkanál sót. Ha a lencse már puha, akkor bolondítható karikára vágott füstölt kolbásszal, vagy virslivel, vagy a kettő keverékével, de ezek akár el is hagyhatóak. Ha megfőtt akkor behabarom. (habarás 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl) A főzés befejeztével 1 evőkanál 10 %-os ecettel ízesítem. ( A Drágám még cukrot is szokott magának csempészni a tányérba)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése