2009. január 29., csütörtök

Lotaringiai szalonnás-hagymás lepény


Lotaringiai szalonnás-hagymás lepény

Tészta:
30 dkg liszt
25 dkg vaj
Negyed kávéskanál só
kb 6 evőkanál víz

Töltelék:
12,5 dkg húsos szalonna
1 nagy hagyma
2 nagy tojás
2 tojás sárgája
2 dl tejszín
2 dl tej
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk a sóval, beledörzsöljük a vajat. Kanalanként annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, cipóvá gömbölyítjük és legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük.
A szalonnát, hagymát egy evőkanál olajon megdinszteljük. A tojásokat a tejjel és tejszínnel, a sóval és borssal közepes tálban habosra keverjük.
A tésztát kb fél cm vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott kapcsos tortaformát, úgy, hogy legyen a tésztának pereme. A tésztára szórjuk a reszelt sajtot, erre jön a szalonnás hagyma, és a tetejére öntjük a felvert tojást. Középesen meleg sütőben kb 45 percig sütjük. Akkor van kész, ha megszilárdult a tojás.
Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen fél cm-nél vastagabb, mert akkor nem fog átsülni.(nálam is ez volt a baj)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése