2009. január 29., csütörtök

Oroszkrémtorta



Oroszkrémtorta

Hozzávalók:

  • 6 tojásból sütött piskóta
  • 1 ananász konzerv
  • rumba áztatott mazsola
  • 1 csomag zselatin
  • folpack

A krémhez:

  • 8 evőkanál cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 l tejszín (tartós)

Előkészítés:

Az ananász levével elkeverjük a zselatint, felmelegítjük, de nem főzzük. A lábas vagy tortaforma (amiben a piskótát sütöttük) aljára folpackot húzunk, úgy hogy mindenhol lefedje azt. Lerakjuk az ananász karikákat, az üres helyeket a mazsolával töltjük ki.

A krém készítése:

A cukrot a tojásokkal és a tejjel jól elkeverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vaníliáscukrot, és hideg vízbe állítjuk hűlni. Ha már langyos hozzáadjuk az áztatott zselatint. A tejszínt 1 kanál cukorral borotvahab keménységűre verjük (tehetünk bele vaníliás cukrot is!), hozzáadjuk a lehűtött krémhez, és óvatosan összekavarjuk.

Összeállítás:

A krém felét a díszített lábas aljára öntjük, ráhelyezzük a fele piskótát, ráöntjük a maradék krémet és rárakjuk a piskóta másik felét. Beleigazítjuk a krémbe úgy, hogy mellette is legyen krém. 3-4 órára hűtőben tároljuk.


Megjegyzés: ez egy fordított torta. Tehát fejjel lefelé állítjuk össze, tálaláskor a talpára kell fordítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése