2009. január 27., kedd

Paprikás krumpli

Paprikás krumpli:
személyenként 2 nagyobb krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
pirospaprika ízlés szerint (én sok paprikát használok)
1 kanál zsír (olajjal is lehet)
személyenként egy kis darab füstölt kolbász

bors

A krumplit meghámozom, és összevágom. Én nem negyedbe, vagy nyolcadba szoktam, hanem olyan össze-vissza darabokra, mint a levesbe. A hagymát apróra vágom, és egy kanál zsíron megpirítom. Hozzáadok egy marék krumplit. (Ez majd jól szétfő, mire a többi megfő, és jó sűrű lesz a paprikás.) Ha már ez a marék krumpli is üvegesre dinsztelődött akkor belerakom a sót, borsot, piros paprikát, krumplit. Kevés vízzel felöntöm, lefedem. Ha a krumpli már majdnem megfőtt hozzáadom a karikára vágott kolbászt. (Van, hogy nagyobb darabokra hagyom a kolbászt, de legtöbbször vékony karikákra vágom.)
Friss, puha kenyérrel tálalom. Savanyúságnak legjobban a kovászos uborka illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése