2009. január 27., kedd

Sárgaborsó főzelék

Sárgaborsó főzelék (2 személyre)
fél csomag sárgaborsó
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
kevés zsír/olaj
1 evőkanál liszt
késhegynyi piros paprika

A borsót átválogatom, váltott vízzel átmosom többször. Nem szoktam beáztatni, tapasztalataim szerint így is hamar fő. Közepes nagyságú fazékba rakom a sárgaborsót, és annyi vizet engedek rá, hogy jó ujjnyira ellepje. Főzés közben a vizet többször pótolom. Hozzáadom a sót és a fokhagyma gerezdeket. Addig főzöm, amíg a borsó teljesen szét nem fő. Ekkor egy nyeles lábasban rántást készítek. (A zsiradékon megpirítok 1 evőkanál lisztet. Hozzáadom a piros paprikát, 2-3 dl hideg vízzel felengedem.) A rántást szűrőn keresztül a borsóhoz adagolom. Az újraforrástól számítva körülbelül 5 percet főzöm, hogy besűrűsödjön, illetve elfője a rántás liszt ízét.
Mire készen van inkább püré jellegű. Nagyon kicsit hasonlít a többi főzelékre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése