2009. január 25., vasárnap

Sárgaborsóleves

Sárgaborsóleves (4 személyre)

fél csomag sárgaborsó
3-4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
1 kis hagyma
1 evőkanál zsír/olaj
1 evőkanál liszt
esetleg ételízesítő
levesgyöngy vagy pirítós
kevés pirospaprika
víz

A borsót kiválogatjuk, többször váltott vízben átmossuk. 1 csapott evőkanál sóval és annyi vízzel, ami bőven ellepi főni tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát is. Néha megkeverjük, ha szükséges a vizet pótoljuk. Ha a borsó már szétfőtt, akkor hagymás rántást készítünk. A hagymát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk és a zsíron/olajon megpirítjuk. Ebbe az alapba szórjuk azután a lisztet, amit szintén megpirítunk. Hozzáadjuk a pirospaprikát és hideg vízzel felengedjük. Szűrőn keresztül a levesbe öntjük. (Így a hagyma nem kerül a levesbe, csak az íze.) Újraforrástól számítva még 10 percig főzzük, hogy elfője a liszt ízét.
Levesgyönggyel vagy kockára vágott pirítóssal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése