2009. január 27., kedd

Sütés tárcsán


Hozzávalók (4 fő)

4-8 szelet tarja,
vagy4-8db csirke
kb 1 kg krumpli
fél kg gomba
fél kg hagyma
1 l olaj

A húsokat előző este bepácoljuk.
A gombát, a hagymát, a burgonyát megtisztítjuk. A krumplit hasábra , a hagymát és a gombát karikára vágjuk.

A tárcsa úgy működik, mint egy hatalmas wook. Az olajat úgy öntsük a tárcsába, hogy a pereme is mindenhol olajos legyen. Azaz lassan, türelmesen, centiről centire haladva.
Először a tarját tesszük bele. Le középre, az összegyűlt olajba, majd egy villával húzzuk fel a tárcsa szélére. A húst gyakran kell forgatni, és az olajba mártogatni, hogy ne száradjon ki. Ha a tárcsa széle már tele van husival, következik a krumpli. Az alul összegyűlt olajba tegyünk annyi lecsöpögtetett krumplit, hogy az olaj ellepje. Ha a krumpli megsült, akkor jöhet a hagyma, illetve a gomba sütése. A zöldségek valamivel hamarabb sülnek, mint a hús.
Tapasztalatom szerint az első adag krumpli teljesen elfogy, mire a húst lehet levenni a tárcsáról.
A krumplit, hagymát és gombát nem szoktam fűszerezni, mert a fűszeres olajban nagyon finom ízt kap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése