2009. január 28., szerda

Variációk uborkasalátára

Hozzávalók:
1-2 kígyóuborka
só,
cukor,
fokhagyma
ecet
tejföl

Az elindulás szerencsére mindenhol ugyan az: végy jó csomó uborkát, hámozd meg, szeleteld fel, és sózd le. Ha már elég ideig állt az ubi a sóban, akkor kétfelé vesszük. Az egyik felét kimossuk, és a hagyományosan elkészített cukros-ecetes lében áztatjuk. Majd ebből kiveszünk egy adagot, félre tesszük, ez a Papáé. A maradék cukros uborkába fokhagymát darabolunk, és meghintjük kevés pirospaprikával. Ennek az adagnak ismét a felét vesszük, azt lecsöpögtetjük, és egy kanál tejföllel elkeverjük. Ez volt az édes szekció. Most jön a sós! A sóban hagyott uborkához fokhagymát, borsot, kevés pirospaprikát és egy kanál ecetet adunk. Ha már jól átjárta az ecetes lé, akkor a felét leszűrjük, és ehhez is tejfölt adunk.
Macerás ugye? És akkor még azt is megsúgom, de csak Nektek, hogy van olyan családtag, aki nem szereti az uborkát! Neki valamilyen befőtt jár az ebédhe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése