2009. február 22., vasárnap

Csokis-diós puszedli


Csokis-diós puszedli:
1 tábla csoki (80 g)
5 dkg darált dió
1/2 evőkanál liszt (1 dkg)
1 púpos evőkanál cukor (2,5 dkg)
1 tojás fehérje (felverve habnak)

A csokit gőzfürdőn felolvasztjuk, a lisztet, diót, cukrot szárazon összekeverjük, majd az olvasztott csokihoz keverjük, kávés kanállal a sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk a masszát. (Ekkor még elég furcsán néz ki, komolyan nem hittem, hogy ebből ehető valami lesz!) Előmelegített sütőben sütjük. Sütéskor vigyázni kell, hogy ne maradjon bent túl sokáig, mert akkor keserű lesz. Amikor pont ideális, akkor még legszívesebben hagynád a sütőben 5 percet, na ekkor lett keserű az első tepsis. (Nem nagyon, csak annyira, hogy a fiúk elhiszik, hogy keserűcsokival készült ;))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése