2009. február 22., vasárnap

Lencsefőzelék

Lencsefőzelék:
fél csomag lencse
1 babérlevél
1 kicsi fej hagyma

1 evőkanál ecet

Habaráshoz:
1 evőkanál liszt
1 pohár tejföl

A lencsét kiválogatom, megmosom, majd 1 babérlevéllel a hagymával és egy szűk teáskanál sóval puhára főzöm. Ha megfőtt, akkor behabarom, (1 dl víz, 1 evőkanál liszt, 1 pohár tejföl vagy kefír - csomómentesre keverve) 1 evőkanál 10 %-os ecettel ízesítem. (Drágám ezt is cukrozza)
Előfordul, hogy egytálételként készítem a főzeléket, ilyenkor főzök bele virslit, vagy füstölt kolbászt is, de leginkább fasírttal adom az asztalra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése