2009. március 2., hétfő

Csipkebogyós muffin

Csipkebogyós muffin:
12 darabhoz

25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
5 dkg szeletelt mandula (kihagytam, mert éppen nem volt itthon)
2 tojás
10 dkg cukor
10 dkg csipkebogyólekvár (házi!)
1 citrom leve
1 dl joghurt (tej)
10 dkg vaj vagy margarin

Mázhoz:
2 evőkanál csipkebogyólekvár
1 teáskanál víz

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formát papírkapszlival kibéleljük, vagy kikenjük vajjal a mélyedéseket. (Én a papírkapszlira szavazok!)
A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, a csipkebogyólekvárt, a joghurtot és alaposan összekeverjük. A sütőport és a mandulát elkeverjük az átszitált lisztben, és az egészet a vajas masszához keverjük.
A tésztát a formába kanalazzuk (háromnegyed részig, mert nőni fog), és az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. (Tűpróba)
A mázhoz a csipkebogyólekvárt a vízzel elkeverjük. A muffinokat a sütőből kivéve azonnal megkenjük vele. 10 percig a formában pihentetjük, majd kivesszük és süteményrácson hagyjuk kihűlni. A kész muffinok tetejét egy-egy szem szárított csipkebogyóval díszítettem.

A recept a Muffinok, kenyerek, péksütemények című könyvből való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése