2009. március 10., kedd

Kukoricasaláta


Kukoricasaláta:
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1 savanykás alma
  • 1 kis fej lilahagyma (vagy póré hagyma)
  • tartármártás
Az almát és a hagymát meghámozom, egyforma apró kockákra aprítom. A konzervkukoricát lecsöpögtetem, összekeverem a hagymával és az almával. Enyhén sózom, borsozom, majd a tartármártással nyakon öntöm. Néhány órán át hűvos helyen tárolom, hogy az ízek jól összeérjenek. Már amikor a fiaim nem találják meg. Mert ha megtalálják, akkor esély sincs az ízek összeérésére, már előtte elfogy. Éppen ezért mostanság már minimum tripla adagot készítek. Így néha az is előfordul, hogy mi is meg tudjuk kóstolni a párommal. :)

A tartármártást én bolti majonézből és tejfölből keverem, pici cukor hozzáadásával. Tudom, hogy lehet máshogy is, de mi így szeretjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése