2009. március 10., kedd

Lencsesaláta

Lencsesaláta:
Hozzávalók: 1 csomag lencse, 1 karcsú póréhagyma (helyettesíthető lila hagymával is), 3 pár virsli (lehet több, vagy kevesebb is, ha köretnek kínáljuk ki is hagyható!)
A lencsét válogatás és mosás után egy éjszakára delikátos (ételízesítős) vízbe áztatom, majd reggel ebben a vízben félig puhára (éppen csak roppanósra) főzöm. A főzővízben hagyom kihülni, majd lecsöpögtetem. Hozzáadom a karikára vágott póréhagymát, a karikára vágott főtt virslit, és tartármártással nyakon öntöm. Pár órát hűtőben pihentettem, hogy az ízek jól összeérjenek. (Ízlés szerint lehet még sózni, borsozni, ha szükséges)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése