2009. március 10., kedd

Saláta mustáros öntettel

A mustáros saláta elkészítése:

A salátát leveleire szedve jó alaposan megmosom, szárítom, majd falatnyi darabokra tépkedem. (a falatnyi darabokat jól zárható tupper edényben a hűtőben tárolom, néhány napig felhasználható. Egyszerre soha nem készítem el az egészet, mert sajnos csak én fogyasztok "ződet", meg néha a nagy fiam kóstolja meg)

Az öntet: 1 teáskanál mustár, csipet só, bors, kevés porcukor (vagy édesítő), 1 káváskanál almaecet (ez el is hagyható) és kb. 5 teáskanál olaj (oliva). /Annyi olaj kell, amennyi még jól elkavarható a mustárral./ Ebbe az öntetbe forgatom bele a salátadarabokat. Nem esik benne össze a saláta, sokáig ropogós marad. Mindenféle hús mellé fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése