2009. március 20., péntek

Tarhonyaleves

Tarhonyaleves:
4-5 marék tarhonya
1 nagy sárgarépa
1 nagy petrezselyem
3-4 közepes krumpli
késhegynyi piros paprika

bors
+ha van, akkor:
1 zöldpaprika
1 közepes paradicsom

A krumplit, a répát és a petrezselymet meghámozom. A répát és a petrezselymet negyedelem, a krumplit apró kockákra vágom.
Egy közepes nagyságú fazékban egy evőkanál zsiradékon a tarhonyát egyenletes barnára pirítom. Hozzáadom a feldarabolt zöldségeket, és kevés ideig együtt dinsztelem őket. Felöntöm két liter vízzel, sózom, borsozom, hozzáadom a pirospaprikát, a paradicsomot és a zöldpaprikát. Készre főzöm. Ez kb. fél órát igényel. Mire a sárgarépa megfő, addigra a tarhonya is megpuhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése