2009. április 11., szombat

Csőben sült csirkecombok zöldségágyon


Csőben sült csirkecombok zöldségágyon

Személyenként egy csirkecomb (alsó, felső esetleg farrésszel) 1 kg krumpli karikára vágva 1 nagy fej hagyma fél csomag mirelit zöldség (200 g) - lehet több is! (legjobban a mexikói keveréket szeretem, de finom brokkolival is)

A csirkecombokat átnézem, ha szükséges megtisztítom, megmosom és papírtörlővel leszárítom. Befűszerezem hangulatomnak megfelelően. (Leginkább a Kotányi fűszerkeverékeket használom erre a célra. Mostanában nagy kedvenc a klasszikus grill fűszrekeverék.) Ezek után néhány órára félreteszem, hogy a pác alaposan átjárja a combokat.
A sütés előtt a krumplit megtisztítom, karikára vágom. Előveszem a kedvenc ovális kerámiatepsimet, és a krumplit az aljára halmozom. A tetejét megszórom mirelit zöldségekkel (borsó, kukorica, zöldbab, karfiol, répa, brokkoli - mi van otthon). A hagymát meghámozom, félbe vágom, és vékony karikákra szeletelem. A hagymát a zöldségek tetejére szórom. Az egészet enyhén sózom. A sóval vigyázni kell, a hús is fűszeres. Viszont egy kevés sóra szükség van. Óvatosan átforgatom a zöldségeket, majd a befűszerezett combokat a tetejére fektetem. Meglocsolom kevés olajjal. Tényleg csak éppen-éppen! Alufóliával szorosan lefedem, majd a hideg sütőbe teszem. Bekapcsolom a sütőt 200 fokra. Egy jó óráig fólia alatt párolom, majd ha a hús megpuhult a fóliát levéve pirosra sütöm a combokat. Mire a hús megsül, addigra a zöldség is pont jó lesz. Amikor a fóliát eltávolítom, akkor ellenőrzöm, hogy mennyi lé gyűlt össze az alján. Ha túl sok, akkor leszedek belőle.
A teljes elkészítési idő a zöldségek mennyiségétől, és a húsok nagyságától függően 2-3 óra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése