2009. május 24., vasárnap

Cseresznyés pite

Cseresznyés pite:
5 egész tojás
1 nagy tejföl (450 gramm)
35 dkg cukor
50 dkg liszt
1 sütőpor
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
kb. fél kg magozott cseresznye



A tojásokat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a tejfölt, és jól elkeverem. A lisztbe belekavarom a sütőport és a szódabikarbónát, majd apránként a tojásos-tejfölös masszához keverem.
Zsírozott, lisztezett tepsibe simítom, mint a piskótát. A tetején egyenletesen elosztom a lecsöpögtetett és gyengén kinyomkodott cseresznyét.
Közepes tűznél (160 fokon) pirosra sütöm. (Úgy negyven percig sült.)
A tepsiben hagyom kihűlni, ott is szeletelem fel.
A tetejét meg lehet szórni porcukorral, vagy akár olvasztott csokoládéval is meglocsolható. Nálunk ez most elmaradt.
Finom, kiadós sütemény! Azt hiszem más gyümölcsökkel is ki fogom próbálni.

Elkészítési idő:
Cseresznye magozása kb 20 perc
hozzávalók összekavarása kb 10 perc
sütés: kb 30 perc

Bármilyen idénygyümölccsel készíthető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése