2009. május 17., vasárnap

Zöldborsóleves csirkeaprólékkal és csigatésztával

Borsóleves csirkeaprólékkal

20-25 dkg zöldborsó
1 csomag friss leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem)
1 kis zellerlevél
petrezselyemzöld
1 csirke "apróléka" (fej, nyak, lábak, ernyője, máj, zúza)
kb 2 l víz



A csirkeaprólékot beleteszem egy közepes méretű fazékba, felengedem kb. 2 l vízzel. Ha felforrt, akkor hozzáadom a megtisztított zöldségeket, a petrezselyem és a zeller levelét, a borsót. Sóval, borssal (esetleg ételízesítővel) ízesítem.
Ha a hús és a zöldségek is megfőttek, akkor belefőzöm a tésztát. Most éppen két marék házi csigatészta került bele. De szoktam készíteni házi tarhonyával, vagy grízgaluskával is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése