2009. június 22., hétfő

Citromos halfilé hagymaágyon

Citromos halfilé hagymaágyon:

Fagyasztott tengeri halfilé (étvágy szerint)
1 citrom
2 nagy fej hagyma
1-2 evőkanál olaj
só, bors, (grill fűszer)

A halat kiolvasztom, besózom, hagyom állni a sóban kb 20 percet. (Persze már a félig kiolvadt halat is be lehet sózni, akkor hamarabb olvad, és jobban átjárja a só)

A hagymákat felkarikázom, egy tepsi aljára fektetem, meglocsolom az olajjal. A halat meglocsolom a citrom kifacsart levével, fűszerezem (bors, ill grillfűszer, de akár készen kapható halfűszer is lehet) és a hagymakarikák tetejére fektetem. Minden halszeletre teszek egy pici citromhús is. A tepsit alufóliával leboritom, és 180-200 fokos sütőben kb 25-30 percig párolom. Ha a hal és a hagyma is átpuhult, a fóliát lefedve még addig sütöm, mig a hal és a hagyma is megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése