2009. június 22., hétfő

Milánói szósz

Milánói szósz makarónihoz

3 evőkanál olaj
1 kis fej vöröshagyma
15 dkg darált hús (legjobb a marha, de sertés is lehet)
1 szál sárgarépa
1 darabka zellergumó
2 kis doboz paradicsompüré
1 babérlevél
1 ágacska rozmaring
só, bors

Előkészítés: a hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a zellert lereszeljük.(Kis lyukú reszelőn)

Az olajon erős tűzön megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a többi zöldséget. Addig pirítjuk, míg minden szép sárga lesz. Hozzáadjuk a babérlevelet és a paradicsompürét, a húst, és még egyszer annyi vizet, mint az eddigi hozzávalók térfogata. Lefedve lassú tűzön 3-4 órán át főzzük. Akkor jó, ha teljesen szétfőttek az alkotórészek, azaz krém az egész! Főzés közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk!

A továbbiakban ugyanúgy járunk el, mint minden más makaróniszósz esetében

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése