2011. július 28., csütörtök

Gyümölcstorta 2.




Meggyes-málnás torta, pár hete sütöttem.
Az alap egy 6 tojásos piskóta. Kétféle krémmel készült: az alján málnás krém van, a tetején meggyes.

Hozzávalók:
6 tojásból piskóta
2 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál zselatin
2 dl víz
3-3 dl tej ( a két krémhez)
20 dkg málna
20 dkg meggy
2x10 dkg cukor
1 csomag babapiskóta

Elkészítés:
A szokásos módon piskótát sütünk.
Krém:
A pudingporokból és a cukorral a 6 dl tejjel sűrű krémet főzünk. Hűlni tesszük. A meggyet kimagvaljuk, a málnát megmossuk, és átválogatjuk. Mindkét gyümölcsöt összetörjük és a langyos pudinghoz adjuk. A pudingot előtte kétfelé vesszük.
Mivel a málna sok levet engedett szükség volt a + zselatinra, hogy a krém megkössön. ( A zselatint 1 dl vízben feloldottam, és a málnás krémhez adtam.)

Összeállítás:
A piskótát két lapba vágtam. A csatos tortaforma aljába helyeztem az első lapot, körberaktam a forma oldalát a félbevágott babapiskótákkal, majd a málnás krémet beletöltöttem. A piskóta másik felét a krémre helyezem. (Picit körbe kellett vágnom a lapot, hogy elférjen. Legközelebb a piskótát a csatos formánál kicsit kisebb formában, lábasban sütöm majd.) Ráöntöttem a meggyes krémet. A tetejét néhány szem meggyel és babapiskóta darabokkal díszítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése